DE BIJENKORF EXECUTIVE ARCHITECT UTRECHT

De Bijenkorf renovated and expanded its branch in Utrecht. The entire 14,000 m² interior – the basement, ground floor, and first floor – have been redesigned. Starting with the implementation of the new second floor, where also the modern restaurant is located. All 4 floors have been transformed into the future ‘look and feel’ of the renowned department store. The offices, inventory and staff restaurant of de Bijenkorf have been relocated to the new 2,000 m² back-of-house tower. An architectural challenge, but a result we are very proud to share!

As the executive architect of this project, Zoom Industries was in charge of project management and structuring communication. We ensured smooth collaboration between the client, all external advisors, the executing parties, and secondary contractors. We managed the general and detailed planning, organised phasing, the subsequent plans of action, organised the design team, coordinated team meetings, and finalised any forthcoming documents.